Huurders van SallandWonen eerste kans op koop

RAALTE – Huurders van een sociale huurwoning van Woningstichting SallandWonen krijgen voorrang als de woningcorporatie een andere voormalige huurwoning wil verkopen op de vrije markt. Deze nieuwe regeling moet zorgen voor een betere doorstroming zodat sociale huurwoningen vrijkomen voor nieuwe bewoners.

Uitgangspunten voor de voorrangsregel zijn dat de huurder al minimaal één jaar huurt van SallandWonen en in een zelfstandige woning woont. Een belangrijke andere voorwaarde is dat de huurder bij de aankoop van een woning een huurwoning achterlaat. “Doordat de woningmarkt zo vast zit lukt het huurders die willen kopen nauwelijks een huis te kopen”, zo laat de woningcorporatie weten. “Daardoor stokt de doorstroming en wordt er minder verhuisd. En daardoor moeten woningzoekenden weer langer wachten op een woning. Wij hopen dat met deze maatregel het mes aan twee kanten snijdt: Huurders die willen kopen maken meer kans op een koopwoning en nieuwe huurders maken kans op de huurwoning die wordt achtergelaten door de huurders die zijn gaan kopen.”
SallandWonen moet woningen verkopen om genoeg financiële middelen te verwerven voor nieuwbouw, verduurzaming en onderhoud. “In de prestatieafspraken met de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte is vastgelegd dat we ongeveer dertig woningen per jaar verkopen. Om dat te kunnen doen zijn er woningen aangewezen die in aanmerking komen voor verkoop. Als de woning voor verkoop is aangewezen, krijgt de zittende huurder altijd de mogelijkheid zijn of haar woning te kopen. Als de zittende huurder de woning niet wil kopen, kan de woning worden verkocht als de zittende huurder gaat verhuizen. Of we de woning te koop aanbieden, beslissen we per keer.”
Woningstichting SallandWonen werkt samen met Salland Makelaardij Schrijver & Holterman voor de verkoop van haar huurwoningen. Bij de advertentie van de verkoopwoning op Funda en de website van Salland Makelaardij staat vermeld of er gebruik gemaakt kan worden van de voorrangsregel. Huurders kunnen meer informatie over de voorwaarden en spelregels opvragen bij SallandWonen of Salland Makelaardij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.