Hoftheater kiest voorlopig voor interim-directeur

RAALTE – Het Hoftheater heeft nog geen nieuwe directeur gevonden. De raad van toezicht zoekt de komende periode verder. In de tussentijd neemt Peter Smit als interim-directeur de lopende zaken van het theater waar, ondersteund door de medewerkers van het Hoftheater.

Aan het einde van vorig jaar werd bekend dat Roswyde Burgman na ruim vijf jaar stopt als directeur van het Hoftheater. Ze maakt de overstap naar de functie van directeur bij Concordia Kunst en Cultuur in Enschede. De raad van toezicht van het HOFtheater heeft de afgelopen periode een vacature uitgezet voor haar opvolging. Genio Ruesen, voorzitter van de raad van toezicht (RvT): “Helaas zijn we niet tot een benoeming gekomen en gaan we onze zoektocht continueren. We zijn op zoek naar iemand die haar of zijn sporen heeft verdiend in de theaterwereld en die graag een volgende stap wil zetten als eindverantwoordelijke. Het Hoftheater staat er goed voor. Daar zijn we heel blij mee. We moeten met spijt afscheid nemen van Roswyde, maar ze laat een prachtig theater achter waar we trots op zijn.”
De raad van toezicht heeft er nu voor gekozen om vanaf 1 maart Peter Smit (53 jaar) voor twee dagen in de week aan te stellen als interim-directeur. Smit is op dit moment nog lid van de RvT. Gedurende de aankomende interim-periode treedt hij af als toezichthouder. Smit is werkzaam als landelijk manager bij UWV. Hij gaat dit werk combineren met zijn inzet als interim-directeur voor het Hoftheater. De interim-directeur heeft een groot netwerk in Salland, is woonachtig in Broekland en geboren in Raalte. Zijn ervaring met werken met vrijwilligers is een pré. Zo is hij in zijn vrije tijd voorzitter geweest van Stichting Dorpsevenementen Broekland en momenteel is hij voorzitter van de afdeling handbal van SV Broekland. Ook is hij dirigent geweest van meerdere koren.

Op de foto: nieuwe interim-directeur Peter Smit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.