Groen licht voor vijf plattelandskamers op erf aan Berkendijk Heino

RAALTE – Het Raalter college van B&W heeft het groene licht gegeven voor de plannen aan de Berkendijk 3 in Heino. In de bestaande bijgebouwen op het erf mogen vijf plattelandskamers (overnachtingsappartementen voor toeristen) worden gerealiseerd; daarnaast komen er parkeervoorzieningen en een bestaande schuur en een paardenbak kunnen worden gelegaliseerd.

Het college had in september vorig jaar al besloten om medewerking te verlenen aan de plannen. Maar die moesten nog wel ter inzage worden gelegd. Naar aanleiding daarvan kwamen er twee zienswijzen binnen. Daarin werd onder andere de vrees uitgesproken voor aantasting van de verkeersveiligheid, de privacy en het landschappelijke karakter van het gebied (met het oog op toename van mensen met paarden). Naar aanleiding daarvan heeft gemeente contact gehad met de initiatiefnemer en een van de indieners. Daarbij heeft de eerste aangegeven bereid te zijn om een nieuwe laurierhaag zodanig aan te passen dat die een geheel vormt met de bestaande haag. Die nieuwe haag komt dan wel op het land van de indiener te staan. Over de andere bezwaren is er echter geen overeenstemming bereikt. Het staat de indieners van de zienswijzen vrij om tegen het besluit in beroep te gaan bij de rechtbank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.