Gratis bier bij Buuffies Proeflokaal in Heino

HEINO – Buuffies Proeflokaal in Heino heeft afgelopen zaterdag zo’n vijfhonderd liter bier gratis weggegeven. Het ging om de inhoud van fusten die al waren aangebroken, maar door de lockdown niet verder leeg konden worden gemaakt en over datum dreigden te gaan. Belangstellenden konden zelf een fles meenemen en die ter plekke laten vullen. Aan hen werd gevraagd een bijdrage over te maken aan Fonds voor Ons, dat zich inzet voor de minima uit de gemeente Raalte. “Je schrikt ervan hoeveel het er zijn”, stelt Marlinde Baarslag, de eigenaresse van Buuffies Proeflokaal. “Daarom heb ik ook voor dit doel gekozen. Bij de vorige lockdown konden we een vergoeding krijgen van de brouwer, maar nu is dat onzeker. Iedereen wacht op Den Haag. Wat voor compensatie krijg je voor de voorraden? Maar ik wilde daar niet langer op wachten en niet mijn hand ophouden. Ik wil perspectief. We zitten allemaal maar in de wachtstand en daar was ik helemaal klaar mee. Het zou betekenen dat het bier over datum zou gaan. Zonde. Ook al onze inkoop voor eten heb ik weggegeven aan de minima. Om het niet te verspillen.” Ook prins Bram van carnavalsvereniging de Sökkestoppers kwam even langs. Hij ‘kocht’ een fles bier voor 111 euro (voor Fonds voor Ons). De actie bracht in totaal dik 900 euro op voor het goede doel. Doneren kan nog steeds via de site van Fonds voor Ons. Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.