Goudhaentje voor Zwembad ’t Siel Luttenberg

RAALTE – Zwembad ’t Siel in Luttenberg is het Goudhaentje van 2021! Burgemeester Martijn Dadema maakte afgelopen woensdag de uitslag van de publieks- en jurystem bekend in het Hoftheater. De tweede plaats was voor Dorpswandeling 0572; de Compostbrigade eindigde op de derde plek. Dadema reikte ook de cheques uit aan de drie initiatieven.

De vrijwilligers van het Zwembad uit Luttenberg ontvangen naast een kunstwerk, ontworpen en gemaakt door Marije Gies, de hoofdprijs van 1.000 euro. Monique namens stichting Zwembad ’t Siel: “Alleen de nominatie was al een hele eer. Heel erg gaaf dat we ook nog gewonnen hebben!”
Dorpswandeling 0572 eindigde op de tweede plaats en won daarmee een bedrag van 500 euro. In de coronalockdown begin 2021 zette Lisa Ruiter samen met Sanne Groot Lipman Dorpswandeling0572 op om de gemeente Raalte een opbeurende activiteit te geven. Door de horeca uit Raalte hierbij te betrekken, was het initiatief compleet.
De Compostbrigade is een initiatief waarmee een aantal burgers de footprint van de gemeente wil aanpakken. Zonder geld en puur vanuit eigen initiatief roepen zij de inwoners van de gemeente Raalte op om gezamenlijk te composteren in de wijk.
Iedere inwoner kon zijn of haar favoriete initiatief aandragen voor het Goudhaentje. Uit alle negen dorpen zijn nominaties binnengekomen. Daaruit koos de jury de nummers één, twee en drie. Daarna was het publiek aan zet en kon iedereen stemmen op een van de drie finalisten. De stem van het publiek telde even zwaar als de stem van de jury. De jury bestond dit jaar uit: Martijn Dadema, Paul Ruiter (plaatselijk belang Mariënheem), Peter Moorman (D66) en Sabine Tielenius (Bibliotheek Salland).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.