‘Geen compensatieregeling voor diefstal uit boerderijautomaten’

RAALTE – Het Raalter college van B&W vindt het niet nodig om met een extra compensatieregeling te komen voor eigenaren van betaalautomaten bij boerderijen die te maken krijgen met diefstal of vernielingen. GemeenteBelangen had gevraagd de mogelijkheden voor zo’n compensatieregeling te onderzoeken. En dan met het oog op de schade die niet wordt gecompenseerd door de verzekering.

“Bij de verzekeringsmaatschappijen bestaan momenteel verschillende verzekeringen voor dergelijke situaties”, zo schrijft het college in antwoord op die vragen. “Zo kunnen boeren hun boerderijautomaat verzekeren tegen diefstal en vandalisme. Ook zijn er aparte verzekeringen voor diefstal van het geld. Ondernemers met vragen over deze verzekeringsmogelijkheden verwijzen wij daarom graag door naar hun eigen verzekeringsadviseur.”
Volgens het college, dat zich beroept op gegevens van de politie, zijn er het afgelopen jaar twee aangiftes gedaan van diefstal uit een boerderijautomaat. Het college stelt dat het dan van groot belang is om camerabeelden te hebben. Volgens B&W wordt via verschillende kanalen, zoals agrarische vakbladen, al aandacht gegeven aan tips en adviezen om inbraken bij automaten te voorkomen. Denk aan mogelijkheden om te pinnen; duidelijk zichtbaar te maken dat automaten met contant geld dagelijks worden geleegd; plaatsing van de automaten in goed af te sluiten ruimtes en aanwezigheid van goede verlichting en camera’s. Mocht er toch sprake zijn van diefstal of vandalisme adviseert het college om aangifte te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.