Extra priklocaties in gemeentehuis Raalte, Holstohus en ’t SPOC-park

REGIO – GGD IJsselland opent extra vaccinatielocaties in Raalte, Olst en Wijhe. De tijdelijke vaccinatielocatie in het gemeentehuis van Raalte is afgelopen dinsdag al open gegaan; de tijdelijke priklocatie in het Holstohus in Olst is vanaf donderdag 27 januari geopend en die op ’t SPOC-park aan de Lange Slagen 29 in Wijhe vanaf donderdag 3 februari.

GGD IJsselland is momenteel bezig om elke gemeente een eigen priklocatie te geven. Daartoe wordt ook samengewerkt met huisartsen. De locatie in het gemeentehuis in Raalte is in elk geval tot eind februari geopend (dinsdag van 12.00 tot 20.00 uur en woensdag van 9.00 tot 17.00 uur). Vooraf een afspraak maken is niet nodig. Naast de boosterprik wordt in het gemeentehuis ook de basisvaccinatie (eerste en tweede prikken) gegeven. “Hopelijk zorgt het vaccineren in onze eigen gemeente ervoor dat velen de prik gaan halen”, geeft wethouder Gerria Toeter aan. Zoals het nu lijkt, word je minder ziek door omikron, maar is deze variant een stuk besmettelijker. “Met een prik krijgt niet alleen je eigen afweersysteem een oppepper, maar je beschermt ook de mensen in je omgeving die er mogelijk wel erg ziek van worden.” De tijdelijke priklocatie is toegankelijk via de ingang voor de straatzijde (Zwolsestraat). Dit is de ingang naar de trouwlocatie en raadzaal.
De priklocaties in het Holstohus en op ’t SPOC-park in Wijhe zijn in elk geval geopend tot half maart. Beide locaties zijn om de week geopend op de donderdag (12.00-20.00 uur), vrijdag (9.00-17.00 uur) en zaterdag (9.00-17.00 uur).
De boosterprik (18 jaar en ouder) en de basisvaccinatie kunnen zonder afspraak worden gehaald. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar moet een volwassene mee. De coronavaccinatie voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar is alleen mogelijk op afspraak op locaties Zwolle, Hardenberg en Deventer.

ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.