Echtpaar Van der Kolk samen 200 jaar oud en 75 jaar getrouwd

HEINO/RAALTE – Samen zijn ze (bijna) 200 jaar en afgelopen zondag waren ze 75-jarig getrouwd. Gerrit en Derkje van der Kolk, woonachtig in Heino, kregen die dag bezoek van burgemeester Dadema. Hij bracht de Kamerheer van de Koning, Mevrouw Drs. J.J. Zandbergen-de Zeeuw, mee.

De twee trouwden 75 jaar geleden voor de wet in Zwolle en daarna kerkelijk in Lemelerveld. Gerrit komt uit een gezin van acht en Derkje (Van de Klippe) is de tweede uit een gezin van twaalf. Afkomstig uit Laag Zuthem en Lemelerveld verhuisden ze in 1947 naar Loenersloot voor werk en woning. Na hun pensionering in 1986 kozen ze Heino als woonplaats. Gerrit is inmiddels 99; Derkje wordt zaterdag 29 januari 101. Een 75-jarig huwelijk is natuurlijk zeer uniek. In de periode dat Dadema burgemeester is, was dit de eerste keer dat het gebeurde.

De twee genieten nog van een redelijke gezondheid en kunnen hun zaakjes nog bijna geheel zelf regelen. Met hun vier kinderen, zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen hopen zij dat in het voorjaar alsnog een beetje te kunnen vieren.

Foto: Stefan Kemper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.