Home / Algemeen / D66 Raalte stelt vragen over ventilatie scholen

D66 Raalte stelt vragen over ventilatie scholen

RAALTE – De D66-fractie in de gemeente Raalte heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de mate van ventilatie bij de scholen. De vraag is in hoeverre de scholen hun ventilatie op orde hebben.

Uit veel publicaties komt naar voren dat de kans op besmetting in slecht geventileerde ruimtes met veel mensen hoger is. Volgens D66-fractievoorzitter Peter Moorman blijkt echter uit landelijke cijfers dat een kwart van de scholen problemen heeft met het binnenklimaat. D66 vraagt hoe de situatie in de gemeente Raalte is? Verder wil de partij weten of het college bereid is scholen te helpen die kampen met ventilatieproblemen. “Als er financieringsproblemen zijn, is het college dan bereid, om in navolging van de gemeente Amsterdam, de rijksbijdrage aan te vullen en zo ja in welke mate? De overheid heeft weliswaar 360 miljoen euro uitgetrokken voor ventilatie in scholen, maar scholen krijgen maximaal 30 procent van de kosten vergoed.”

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.