D66 Raalte presenteert verkiezingsprogramma en lijst

RAALTE – D66 Raalte heeft de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Zoals eerder al bekend werd gemaakt, is Niels Folgers uit Heino de lijsttrekker. Jordy Hunneman staat als tweede op de lijst; huidig (en enig) raadslid Peter Moorman (die het stokje over nam van Bert Terlouw, die de partij verliet) op de derde plek.

D66 Raalte publiceert in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen een ambitieus verkiezingsprogramma: Gelukkig en gezond in een betaalbaar huis. In het programma wordt vol ingezet op de zes thema’s wonen, economie, gezondheid, duurzaamheid, integratie en democratie.
Het belangrijkste speerpunt van D66 Raalte betreft de woningnood binnen de gemeente: er is een groot tekort een zowel huur- als koophuizen, met name in het segment tot 200.000 euro. “Als gevolg van dit tekort blijven jongeren noodgedwongen bij hun ouders wonen en zitten ouderen die in Raalte kleiner willen gaan wonen vast in een te groot huis. Op deze manier staat Raalte toe dat talent vertrekt uit de gemeente en de vergrijzing in versneld tempo toeneemt.” Om deze negatieve ontwikkelingen een halt toe te roepen, moet volgens D66 Raalte de komende vier jaar dan ook in heel de gemeente alles uit de kast gehaald worden.
De lijst bestaat verder uit Hans van Holten (plek vier); Karen van Dijk-Hotmaat (vijf); Ebel Berghuis (zes); Mathijs Perton (zeven); Paul Folgers (acht) en lijstduwer Harrie Kiekebosch (eerder GroenLinks en Raalte Natuurlijk).

Het gehele verkiezingsprogramma is te vinden op staging2.d66.nl/raalte.

1 REACTIE

  1. Als over heel Nederland een groot tekort aan betaalbare woningen is: naar welke plaatsen vertrekken die Raalter talenten dan om wél een woning kunnen krijgen/kopen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.