Carolien Jonkman: Spanning en stress diepgaand loslaten

We bewegen, eten, denken en verwerken en ons lichaam verandert daardoor steeds. In ons lichaam is een prachtig ingenieus netwerksysteem dat zeer veel en vaak onbekende interacties (communicatiemanieren) heeft. Helaas hebben we op een dag ook veel stressmomentjes.

Een meneer heeft tijdens zijn werk een verkeerde houding en er is een grotere werkdruk dan daarvoor, waardoor er veel spanning in zijn nek en schouders is opgeslagen. Een mevrouw heeft een ongeluk en daarna verschillende operaties gehad. De innerlijke communicatie is verstoord en heeft extra zachte begeleiding nodig. Zij heeft last van mechanische spanning. Een jonge meid heeft met voetbal een blessure gekregen en ze loopt stage in het Isala, wat haar mentale en emotionele stress gaf. Er zitten veel giftige stofjes in de lucht en in ons voedsel. Dat noemen we chemische stress. En zo verder.

Als deze stress voor het lichaam teveel wordt, dan kan het lichaam dit niet gemakkelijk aanpassen of herstellen en ontstaat er dus spanning in het lichaam. Meestal voel je dat goed in je spieren die dan soms de zenuwen onder druk zetten of kunnen afknellen. Als je je huid vastpakt, dan voelt deze zacht aan. Trek je er vaak en veel aan, dan wordt de huid stijver. Eigenlijk doen alle zachte weefsels in onze huid dat, dus vooral de spieren en het kraakbeen kunnen dan veranderen van zacht naar stijf als ze teveel verandering, vervorming krijgen. Door te verstijven beschermt ons lichaam onze cellen.

Soms voel je stijfheid en is het zo weer zacht. Soms groeit het langzaam stijver en is er langere tijd nodig om de stress uit het lichaam vrij te geven. Denk aan gevoelloosheid en tintelingen in handen en voeten, frozen shoulder, bekken- en rugproblemen, problemen in oren en hoofd, hormonale problemen enzovoort.

Gelukkig kunnen we met middelen en technieken het teveel aan opgeslagen spanning in het lichaam loslaten. Zo wilde een mevrouw van haar gevoelloze vingers af en kwamen er steeds vanuit diepere lagen spiertjes naar boven terwijl de spanning uit de spieren vrijkwam. Soms kwamen op een natuurlijke manieren de spierknopen vrij, waardoor er eerst kramp ontstond en daarna de spanning vrijkwam en de spieren die de knoop hadden veroorzaakt zich konden herstellen. Dan kan het lichaam de communicatie en weefsels als spieren en zenuwen innerlijk weer goed herstellen en jij het leven weer prettig oppakken. Body Stress Release vanuit het hele lichaam, een gezond lichaam en gezonde geest.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.