Home / Algemeen / BurgerBelangen pleit voor onderzoek naar verplaatsing gemeentewerf naar de Zegge

BurgerBelangen pleit voor onderzoek naar verplaatsing gemeentewerf naar de Zegge

RAALTE – Onderzoek of het mogelijk is om de gemeentewerf van Raalte te verplaatsen naar De Zegge. Dat is de oproep van de fractie van BurgerBelangen aan het Raalter college van B&W.

“Met de verplaatsing van de werf worden twee vliegen in één klap geslagen”, zo laat de partij weten. “In de eerste plaats wordt daarmee de verkeersoverlast in de Enkstraat, aan de Kanaalstraat Oostzijde én Mettingenlaan flink verminderd. Dagelijks rijden er veel werkvoertuigen van de gemeente van en naar de werf, die de ingang heeft aan de Enkstraat. Als tweede biedt verplaatsing mogelijkheden om mee te liften met de plannen rond Douma Deuren om er een aantal woningen neer te zetten.”
Tijdens een recente informatieavond in Zaal Zwakenberg over de plannen voor locatie Douma (vlakbij de gemeentewerf) klonk een oproep van omwonenden: ‘Kijk niet alleen naar dit perceel, maar kijk ook naar de werf en wellicht naar de spoorzone’. “Dat was een duidelijke oproep”, aldus Ben Nijboer van BurgerBelangen, die samen met fractiegenoot Henny Lammers aanwezig was tijdens die avond, “Sindsdien zagen we geen teken van beweging. Vandaar onze oproep aan de gemeente om met de ontwikkelaar in gesprek te gaan, om te kijken wat mogelijk is. We weten dat er in het verleden eerder over gesproken is. Telkens kwam dan het argument van kapitaalvernietiging op tafel, verdween het in de prullenbak. In die periode was woningbouw op die plek niet haalbaar, omdat ook die huizen zouden uitkomen op de Enkstraat. Met de plannen rond Douma (er liggen plannen voor 75 à 85 woningen) komt dat in een ander daglicht te staan. Ook het financiële plaatje wordt dan ineens heel anders.”

Complex

Overigens is de situatie ter plekke zeer complex, met ook nog eens spoorwegovergang en de spoorzone die erachter ligt. In die spoorzone komt de voedselbank. Dat zal ook zorgen voor extra voetgangers en fietsers over de toch al smalle Kanaalstraat Oostzijde. En dan ligt er nog bedrijfsterrein braak. Op termijn kan ook dat nog eens extra verkeersbewegingen generen. “Door bij de invulling van het Doumaterrein óók naar de omgeving inclusief gemeentewerf te kijken ontstaan zowel ruimtelijk als financieel kansen om die hele hoek een kwaliteitsboost te geven”, zo benadrukt BurgerBelangen. “En andersom geldt ook: door nu niets te doen, laat je deze kans ook lopen, en die komt niet snel weer terug. Bovendien: een gemeentewerf met zóveel verkeersbewegingen hoort niet in een woonwijk, zo simpel is het ook nog eens.”

Lees ook

Praktijk Oase-Salland van start in Wijhe

WIJHE – Per 1 februari opent Praktijk Oase-Salland de deuren in Wijhe. De praktijk richt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.