Bukkum steekt Dalfsen met kaartspel een hart onder de riem

DALFSEN – De organisatie van het jaarlijkse Bukkum-zaalvoetbaltoernooi kijkt met gemengde gevoelens terug op de traditionele Bukkum-dagen. Die werden door de huidige coronapandemie voor een tweede keer niet op de gebruikelijke manier gehouden. Ondanks alle beperkingen heeft het huidige bestuur gezocht naar alternatieven, en die werden ook gevonden.

Om de inwoners van Dalfsen in deze tijden een hart onder de riem te steken, is besloten een speciaal Bukkum-kaartspel uit te brengen. Met als uitgangspunt om de donkere dagen die op het moment vooral thuis worden doorgebracht net wat aangenamer te maken. In samenwerking met Albert Heijn Dalfsen en Paulien Design – van Paulien Tempelman – zijn oude en minder oude foto’s met een link naar het Bukkum-toernooi in een bijzonder setje kaarten verwerkt. Teamfoto’s, acties in beeld, maar ook plaatjes die wat vertellen over de gezelligheid en saamhorigheid die bij Bukkum horen.

Niet te tellen

Dat het storm liep heeft het Bukkum-bestuur geweten. Penningmeester Tom Kelder beheert naast de geldpot ook het mailaccount dat aan het zaalvoetbaltoernooi is gekoppeld. “Nadat we met een pakkende video via de socials bekendheid aan ons pakje kaarten hebben gegeven, waren de reacties haast niet te tellen.” De eerste 150 exemplaren – à 5 euro per stuk – vlogen de deur uit. Kelder: “Vanuit Amsterdam heb ik vervolgens de andere bestuursleden met een alfabetische adressenlijst op pad gestuurd.” Dat gebeurde op zowel The Day Before Bukkum – zonder corona wordt dan langs verschillende horecageledenheden gefietst – als op Oudejaarsdag zelf. Om het aantal contactmomenten enigszins te beperken, werd ook de mogelijkheid geboden het pakje kaarten af te reken via een modern ’tikkie’. Terwijl de bezorgdienst nog onderweg was kreeg het bestuur vanaf de verschillende keukentafels in Dalfsen de eerste speelfoto’s al binnen.

Ware collector items

Hoewel het Bukkum-bestuur zich gesteund ziet door de positieve reacties, hoopt het tijdens de komende jaarwisseling en de 47-ste editie van het Bukkum-toernooi weer gewoon de zaalvoetbalschoenen aan te kunnen trekken. En de grote en kleine melkbussen die voor de teams klaarliggen uit te reiken. Bestuurslid Chiel Huisjes: “De jaren beginnen wellicht wat te tellen, maar dat neemt de honger naar de bal allerminst weg.” Overigens zijn er nog enkele kaartspellen, die over jaren ongetwijfeld gezien worden als ware collectors items, te vergeven. Bestellen kan door een mailtje te sturen naar bukkumdalfsen@gmail.com, maar let op: op is op.

Foto: Lejo van Dommelen (links) die van bestuursleden Chiel Huisjes (rechts) en Arjan Bosch (midden) een officieel setje Bukkum-kaarten krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.