Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

ZWOLLE – Elke gemeente binnen het werkgebied van GGD IJsselland krijgt een tijdelijke vaccinatielocatie. Vanaf 20 januari openen de eerste tijdelijke locaties in Dalfsen, Kampen en Steenwijk hun deuren. De weken daarna worden de overige locaties opgestart. Tot in ieder geval eind februari kan iedereen die dat nog niet heeft gedaan zich bij een tijdelijke locatie of door de huisartsen in zijn/haar eigen gemeente laten vaccineren.

Naast de al bestaande locaties, worden tijdelijke priklocaties en prikken door huisartsen toegevoegd. Elke gemeente heeft daarmee straks een eigen priklocatie, waar naast de boosterprik ook de basisvaccinaties (eerste en tweede prikken) worden gegeven. De burgemeesters zijn erg te spreken over dit initiatief. “Hiermee zorgt GGD IJsselland dat iedereen een vaccinatie dicht bij huis kan laten zetten”, geeft Peter Snijders, voorzitter Veiligheidsregio IJsselland en burgemeester van Zwolle aan. “Zoals het nu lijkt word je minder ziek door omikron, maar is deze variant wel een stuk besmettelijker.”
Het boosteren in IJsselland gaat zó snel, dat de GGD voorloopt op de planning. “Onze prikpiek lag in week 52 en week 1, met ruim 90.000 vaccinatieafspraken per week”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland. “Een resultaat waar we als GGD IJsselland trots op zijn! Uiteraard blijven we wel gewoon doorprikken om de vaccinatiegraad verder omhoog te krijgen.”

De boosterprik (18 jaar en ouder) en de basisvaccinatie (eerste en tweede prik; vanaf 12 jaar) zijn zonder afspraak te halen. Voor kinderen tot en met 15 jaar moet een volwassene mee. Vergeet niet een geldig ID-bewijs (ook voor kinderen) en een mondkapje mee te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.