Bands blijven Ribs & Blues 2022 trouw

Grootste deel programma van 24-ste editie van festival gepresenteerd

RAALTE – Of het publiek weer massaal naar Ribs & Blues komt, dat zal komende Pinksteren pas duidelijk worden, maar gezien de enthousiaste reacties na het bekendmaken van het programma 2022 lijkt dat wel goed te komen. De bands zijn het festival in Raalte in ieder geval trouw gebleven. In het vorige week gepresenteerde programma voor 4, 5 en 6 juni staan namelijk heel veel bands die al op Pinksteren 2020 op de Domineeskamp hun opwachting zouden maken (en daarna in de eveneens afgelaste editie van vorig jaar).

Door de festivals van 2020 en 2021 ging dus helaas een dikke streep, maar de organisatie kijkt nu met veel vertrouwen uit naar Pinksteren 2022. Onder meer de Amerikaanse bands Drive By Truckers, de BB King Blues Band, North Mississippi Allstars, de one-man-band Ben Prestage, Dylan Leblanc, Malford Milligan &The Southern Aces en de Californische Chuck Prophet & The Mission Express komen samen met de Canadese Sheepdogs en Sas Jordan nu alsnog naar Raalte. Daarbij krijgen ze gezelschap van een flinke Britse afvaardiging met onder meer Danny Bryant, Ian Siegal en Catfish die ook twee jaar geleden op het lijstje stonden.
Traditiegetrouw is ook Nederland met Pinksteren muzikaal goed vertegenwoordigd op het Raalter festival. Onder meer Danny Vera, Ralph de Jong, Darlyn, Harlem Lake (opvolger van de Dave Warmerdam Band), DeWolff en Sloper; de stevig rockende band rond Cesar Zuiderwijk, voor eeuwig bekend als de drummer van de gestopte Golden Earring, zijn te horen en te zien. Ook die zouden in 2020 en 2021 allemaal naar Raalte afreizen.
Ribs & Blues heeft zich afgelopen jaren bewust breder geprofileerd dan alleen als bluesfestival en gebruikt de toevoeging ‘voor roots en blues’. Dat heeft ruimte gecreëerd voor een breed scala aan bands die minder in de blueshoek te vinden zijn maar bijvoorbeeld Americana, country en rootsmuziek brengen.

Paul Carrack

Natuurlijk zijn er na twee jaar gedwongen rust in de muziekwereld ook nieuwkomers in Raalte. Opvallend is de Britse alleskunner Paul Carrack. De Brit staat met zijn band geprogrammeerd als afsluiter van de maandag. Bij het grote publiek is Paul Carrack oftewel ‘The Man with de Golden Voice’ bekend als een van de leadzangers van de supergroep Mike and The Mechanics. Samen met onder meer Mike Rutherford (Genesis) scoorde hij wereldhits als ‘All I Need Is A Miracle’, ‘Over My Shoulder’ en natuurlijk ‘The Living Years’. Dit jaar gaat hij op tournee met Eric Clapton.
Het experiment in 2019 met drie dagen gratis entree (waar daarvoor alleen op de zaterdagavond entree moest worden betaald) is de organisatie goed bevallen. Ook de komende, 24-ste editie, is het festival, weer drie dagen gratis te bezoeken.

Delta Club

Ribs & Blues opent op zaterdagavond 4 juni met optredens van Danny Vera & Band en DeWolff. Beide bands waren al eerder succesvol in Raalte. De derde band voor de openingsavond wordt spoedig vastgelegd. Ook op eerste en tweede pinksterdag moeten komende tijd nog enkele namen ingevuld worden, waarna de timetable ingevuld kan worden. Op de zaterdagavond wordt het Deltastage omgebouwd tot Delta Club. Die is dan ingericht als een sfeervolle nachtclub waar de gasten een soulful showprogramma met uiteenlopende acts krijgen voorgeschoteld. Danseressen, variété, theater, een liveband en verrassingen staan dan centraal. Deze Delta Club was ook een geslaagde aanvulling op het tot nu laatste Ribs & Blues in 2019.

Ook het Kidsadventureland voor de jongste bezoekers en de festivalmarkt zullen weer op het terrein te vinden zijn. En natuurlijk zijn er weer duizenden kilo’s spareribs in alle smaken in het bekende BBQ-land.

staging2.ribsenblues.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.