Arnold ‘Nols’ Heetkamp overleden

RAALTE/HATTEM – Op 20 januari is op 79-jarige leeftijd Arnold Heetkamp, in Raalte vooral bekend als ‘Nols’, overleden. Heetkamp, die in Hattem woonde, heeft tientallen jaren een stempel gedrukt op de horeca in Raalte.

In de jaren 80 nam de besnorde Heetkamp café het Munstersche Posthuis aan de Munstersestraat van de familie Buijs over. De oude naam Munstersche Posthuis werd toen vervangen door café Nols (inmiddels de Gouverneur van de familie Zwakenberg). Tot eind jaren 90 was dat een begrip onder het uitgaanspubliek in Raalte door onder meer de sfeer van een authentieke bruine kroeg, inclusief pindadoppen op de vloer en kaarters rond de stamtafel.
Daarvoor was hij bekend als de wat wispelturige portier van de legendarische Molenbar van de familie Huisken. “Hij had zo zijn eigen criteria en manieren om iemand de deur te wijzen”, liet vaste bezoeker Johan Kiekebosch enkele jaren geleden nog optekenen bij de zoektocht naar de mooiste plek van Salland.
Nols Heetkamp was 26 jaar geleden ook samen met onder meer Rob Telgenkamp en de inmiddels overleden burgemeester Willem Zuidwijk en Ruud Hendriks een van de bedenkers en initiatiefnemers van Ribs & Blues. Dat festival werd in de eerste jaren tijdens Pinksteren op de Herenhof gehouden maar moest toen door de grote toestroom van het publiek naar de Domineeskamp verhuizen. Heetkamp ontwikkelde zich in die jaren tot een echte BBQ-deskundige, gewaardeerd door kenners in binnen- en buitenland. Zo werd hij onder meer Nederlands kampioen BBQ en zelfs tweede op het EK barbecue. Ook gaf hij een groot aantal demonstraties op locatie in het hele land. In 2006 kwam Thea Kroeze nog bij hem langs voor een uitgebreid tv-verslag over barbecueën op RTV Oost.
Aan de Overkampsweg op bedrijventerrein de Zegge was hij jaren succesvol met de Outdoor Cooking Store, gespecialiseerd in alles wat maar met BBQ te maken had. Zijn zoon Roy nam later de BBQ-fakkel over. Heetkamp was getrouwd en had vijf kinderen.

Arnold ‘Nols’ Heetkamp (rechts op de foto) met DJ Rene Soestbergen. Foto: Raalte Clopedie / Richard Woolderink.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.