Home / Algemeen / Zorgverzekering voor minima van gemeente Raalte

Zorgverzekering voor minima van gemeente Raalte

RAALTE – Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen een zorgverzekering afsluiten via de gemeente. Deze zorgverzekering biedt de gemeente aan in samenwerking met Salland Verzekeringen.

De verzekering geeft een uitgebreide dekking tegen een voordelig tarief. De gemeente betaalt een deel van de zorgverzekering en bewoners profiteren van een uitgebreid pakket aan vergoedingen. Hierdoor hoopt Raalte dat inwoners met een laag inkomen (tot 110 procent van de bijstandsnorm) een goede zorgverzekering afsluiten. Wethouder Gerria Toeter legt uit: “We willen niet dat onze inwoners zorg gaan mijden, omdat de kosten te hoog worden. Door deze collectieve zorgverzekering aan te bieden, willen we iedereen aansporen om een goede verzekering af te sluiten.”
Aanmelden voor de verzekering kan via www.gezondverzekerd.nl. Na de aanmelding kan Salland Verzekeringen de huidige zorgverzekering opzeggen. Dit moet uiterlijk 31 december 2021 gebeuren en het liefst voor 15 december 2021. De nieuwe zorgverzekering gaat dan in op 1 januari 2021. Voor meer informatie neem contact op met de klantenservice van Salland Zorgverzekeringen via telefoonnummer 0570 – 68 74 90.

Overstappen

Voor hulp bij het overstappen heeft Humanitas op dinsdag 7 en 14 december speciale overstapdagen georganiseerd. Inwoners van de gemeente Raalte kunnen een afspraak maken met Humanitas via mob. 06 53248999 of per mail via ta.Raalte@humanitas.nl.

Lees ook

Praktijk Oase-Salland van start in Wijhe

WIJHE – Per 1 februari opent Praktijk Oase-Salland de deuren in Wijhe. De praktijk richt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.