Home / Algemeen / Zilveren speld voor Marjet Schippers

Zilveren speld voor Marjet Schippers

WIJHE – Marjet Schippers, mede-eigenaar van de Wijhese Primera Boekwinkel, heeft afgelopen zaterdag de zilveren speld van de Koninklijke Nederlandse Boekverkopersbond gekregen. Ze ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Ton Strien.

Marjet zet zich al bijna 35 jaar in voor promotie van het lezen. Ze bedacht daarvoor tal van acties: onder andere het boekenpaspoort (Kinderboekenweek 2019); met de burgemeester voorlezen op de basisscholen; de oprichting van een leesvriendenclub en samenwerking met de bibliotheek en andere organisaties in de gemeente Olst-Wijhe. Voor de afgelopen Kinderboekenweek maakte ze nog een puzzelboekje.
De burgemeester stond er in zijn toespraak bij stil. “Ik kan teruggaan naar mijn beginperiode als burgemeester van Olst-Wijhe, waarin een nieuw deel van de Harry Potter-serie verscheen en jullie mij uitnodigden om ’s nachts om twaalf uur in jullie winkel het boek tevoorschijn te toveren en een stuk voor te lezen. Met een puntmuts op mijn hoofd, mocht ik plaatsnemen in een grote stoel. De winkel was in sfeer gebracht en er waren veel aanwezigen, die om klokslag 12 uur naar binnen mochten. Ik ben dit nooit vergeten. Ook hebben wij op de Wijhese basisscholen voorgelezen aan de leerlingen. Je weet met veel overtuiging en passie kinderen bij te brengen hoe belangrijk lezen is. Jij bent denk ik een juf die elk kind wel zou willen hebben op dat punt.”

Emotioneel

“Maar niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen ben je actief met boeken en lezen. Je hebt regelmatig schrijvers uitgenodigd en hebt een boekenclub waarmee je activiteiten organiseert. Je leest en verkoopt niet alleen boeken, maar je hebt ook zelf bijgedragen aan boeken. Samen met Raymond Korse heb je het boek Moordflat uitgebracht en ook heb je een biografie geschreven over Jan Veerman. Bij de presentatie van dat boek was ik ook aanwezig en dat was best emotioneel.”
Terwijl Marjet een traantje wegpinkte, werd de speld door haar man Sytze opgespeld (foto) en ontving ze uit handen van de burgemeester de bijbehorende oorkonde en een bos bloemen.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.