Wout Wagenmans keert niet terug als wethouder

RAALTE – Wout Wagenmans keert na de komende raadsverkiezingen niet terug als wethouder. Dat werd afgelopen zaterdag bekend tijdens de ledenvergadering van Gemeentebelangen Raalte. Irene Weertman-Halfwerk werd verkozen tot de nieuwe lijsttrekker van de partij. Zij is sinds 2018 raadslid voor Gemeentebelangen en is al jaren werkzaam bij bureaus die gemeenten adviseren.

Wagenmans begon zijn jaren in de Raalter gemeentepolitiek als raadslid. In 2010 werd de Heetenaar wethouder. “Wij hebben begrip voor zijn besluit om na deze bestuursperiode een punt te zetten achter zijn wethouderschap”, zo laat Gemeentebelangen weten. “De partij is hem veel dank verschuldigd en mede dankzij zijn inzet is het gedachtegoed rondom participatie van inwoners gemeengoed geworden in de gemeente Raalte. Tevens is de partij in zijn periode als wethouder uitgegroeid tot de grootste partij in Raalte. Als vereniging zijn wij blij dat Wout ook na deze periode de partij blijft ondersteunen.”
De nummer twee van de kieslijst is Jan Schokker, de huidige fractievoorzitter van Gemeentebelangen. Jan heeft zich de laatste jaren in het bijzonder ingezet voor de agrarische sector en de inrichting van het buitengebied in Raalte. Nummer 3 op de kieslijst is Frank Niens. Frank woont in het buitengebied bij Raalte en is wethouder in het huidige college. Hij is ook de wethouderskandidaat voor de nieuwe bestuursperiode. De overige kandidaten worden medio/eind januari 2022 bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.