Home / Cultuur / Winterreise in Nicolaaskerk Wijhe

Winterreise in Nicolaaskerk Wijhe

WIJHE – Harrie Spronken (bas-bariton) en Hein van Ooij (fortepiano) vertolken op zondagmiddag 12 december twee keer de liederencyclus ‘Winterreise’ van Franz Schubert in de Nicolaaskerk in Wijhe. Dit concertprogramma moest vorig jaar op het laatste moment worden afgelast, maar de organisatie heeft goede hoop dat deze twee uitvoeringen binnen de nu geldende coronaregels door kunnen gaan.

De middaguitvoering om 15.30 uur zit al vrijwel vol en daarom is besloten om om 12.30 uur een extra uitvoering in te plannen. De liederencyclus vertelt het verhaal van een jongeman die, afgewezen door zijn lief, aan het zwerven slaat langs koude winterse wegen. In de in totaal 24 liederen komen zijn gemis, de opflakkerende hoop, de schoonheid en zoveel andere gevoelsschakeringen voorbij op de muziek van Schubert en in de woorden van dichter Wilhelm Müller.
Per uitvoering is plek voor maximaal zeventig bezoekers. Het programma duurt ruim een uur. De concerten zijn vrij toegankelijk, maar in verband met de coronaregels is een geldige QR-code vereist en is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via www.vriendennicolaas.nl/actueel. Als het aanmelden niet lukt bel dan 06-51550347. Na afloop wordt om een vrije gift gevraagd.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.