Weer tarief voor inleveren tuinafval in Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – Inwoners van de gemeente Olst-Wijhe betalen per 1 januari 2022 weer een vergoeding als ze grof tuinafval inleveren. Dit in verband met de bezuinigingen. Tot aan 2016 werden er hiervoor ook al kosten in rekening gebracht. In de afgelopen jaren is de hoeveelheid grof tuinafval gestegen. Bovendien zijn de tarieven voor de verwerking ervan gestegen. De gemeente trekt er nu ongeveer een ton per jaar voor uit. Vanaf 1 januari betalen de inwoners 3,65 euro per 100 kg als ze hun grof tuinafval wegbrengen naar de ROVA brengstations in Raalte of in Zwolle. Zie verder staging2.rova.nl. Daarnaast kunnen de inwoners hun grof tuinafval ook kwijt bij Jansen Wijhe of DeGe in Olst. Inwoners van Marle en Welsum kunnen met hun grof tuinafval terecht bij Lagemaat in Heerde. Deze bedrijven rekenen hun eigen tarief aan de poort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.