Home / Algemeen / Voor het eerst openbare Chanoeka-viering in Plaskerk

Voor het eerst openbare Chanoeka-viering in Plaskerk

RAALTE – De Joodse gemeente in Raalte, Beth Shoshanna, presenteert op zaterdag 4 december voor de eerste keer een openbare Chanoeka-viering in de Plaskerk in Raalte. Iedereen is welkom. Aanvang is om 17.00 uur.

Burgemeester Martijn Dadema heeft zijn komst al toegezegd. Hij verzorgt onder andere een toespraak. Daarnaast worden enkele chanoeka-liederen gezongen. Na het officiële gedeelte, dat ongeveer een half uur duurt, is er een korte nazit met traditionele chanoekalekkernijen.
Dit jaar is het van zondagavond 28 november tot en met maandag 6 december Chanoeka, het achtdaagse Joodse licht- en vrijheidsfeest. Meestal spelen de Joodse feesten zich thuis of in sjoel af, maar bij Chanoeka is het de laatste decennia wereldwijd steeds gebruikelijker geworden om op een van de acht avonden een lokale, openbare viering te houden. Vóór de corona-pandemie vonden elk jaar maar liefst achttien openbare Chanoeka-vieringen plaats op verschillende plaatsen in Nederland. De Joodse Gemeente Beth Shoshanna deed jarenlang ook mee in Deventer en zet deze traditie nu voort in Raalte.
Aan belangstellenden wordt gevraagd zich vooraf aan te melden. Dat kan via info@bethshoshanna.nl (ook voor meer informatie). Maar mocht u dat vergeten; het kan ook nog bij binnenkomst in de kerk. Neem wel een mondkapje mee. Zie verder bethshoshanna.nl.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.