Viva Voce gooit handdoek in de ring

RAALTE –Viva Voce, het kerkkoor van de H. Kruisverheffing in Raalte, stopt er na 39 jaar mee. Op 24 december zingt het koor voor het laatst. Dat gebeurt tijdens een viering in de H. Kruisverheffing in Raalte. Aanvang is om 16.00 uur.

Viva Voce noemt meerdere redenen voor het einde. Ten eerste is het aantal leden in de afgelopen jaren sterk verminderd. Maar daarnaast is er ook onvrede over de houding van de RK-kerk. “Waar we in het verleden onze eigen inbreng hadden en invloed uit mochten oefenen op de inhoud van de vieringen, is onze betrokkenheid nu gereduceerd tot alleen de muzikale ondersteuning, waarbij veel liederen uit ons repertoire niet meer gezongen mogen worden”, zo laat het koor weten. “Wat betreft de modernisering beweegt de RK-kerk ons inziens niet mee met de maatschappij, relaties en geloof, maar grijpt steeds meer terug op oude tradities en waarden. Dat maakt dat er veel onvrede heerst binnen het koor. Ook in de afgelopen periode zijn weer veel leden afgehaakt. Nu hebben ook nog eens onze toetsenist en onze dirigent aangegeven dat ze ons gaan verlaten om elders nieuwe uitdagingen aan te gaan. Wij achten het onwaarschijnlijk om in deze tijd een nieuwe dirigent én een nieuwe toetsenist te vinden. Tijdens een bespreking met de koorleden is dan ook het besluit genomen om te stoppen.”
Voor meer informatie en/of reacties mail naar igt@kpnmail.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.