Verlichte boerderijenroute in Salland

SALLAND – Op vrijdagavond 17 december presenteren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland een verlichte boerderijenroute. De route slingert door het mooie Sallandse landschap in de omgeving van Deventer en Olst-Wijhe.

De deelnemers komen langs diverse mooi verlichte boerderijen en woningen. Ook andere elementen, zoals bomen, (landbouw)voertuigen, hekken en tuinen worden sfeervol verlicht. Bovendien is langs de route een levende kerststal te bewonderen en is er voor kinderen een spelelement ingebouwd. Onderweg ontvangen de deelnemers een warme drank ‘on the go’.
Starten kan tussen 17.00 en 20.00 uur vanuit Schalkhaar en Olst. De deelnamekosten bedragen 12,50 euro per auto. Aanmelden (verplicht) is mogelijk via staging2.boerenentuinderspakkenuit.nl. De route is ongeveer 40 km lang en kan gereden worden aan de hand van een routebeschrijving. Om de route coronaproof te laten plaatsvinden, mogen de deelnemers hun auto gedurende de tocht niet verlaten. Bovendien dienen alle inzittenden van een auto uit hetzelfde huishouden afkomstig te zijn. Er zijn meerdere starttijden mogelijk, waardoor de auto’s gespreid van start kunnen en de kans op opstoppingen minimaal is.
Met de verlichte boerderijen route proberen ‘boeren en buitenlui’ een lichtpuntje te bieden in deze tijd. Daarnaast willen ze iedereen het Sallandse buitengebied laten beleven. De verlichte boerderijenroute is onder voorbehoud van eventuele aanscherpingen van de coronamaatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.