Vaccinatielocaties zeven dagen per week open voor boosterprik

ZWOLLE – Om te zorgen dat alle 60-plussers in IJsselland nog vóór het einde van dit jaar hun ‘boosterprik’ kunnen laten zetten, gaan de vaccinatielocaties van GGD IJsselland in Deventer, Hardenberg en Zwolle zeven dagen per week open. Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties staan de openingstijden en routebeschrijving per locatie.

De extra prik is bedoeld als oppepper (‘booster’) tegen ziekenhuisopname door het coronavirus. Naast deze boosterprikken, die alleen op afspraak worden gezet, kun je op elke locatie ook nog steeds terecht voor de basisvaccinatie. Deze eerste of tweede prik kan op afspraak of via vrije inloop. De boosterprikken worden ingepland in Runshopping Centre Deventer (woonboulevard De Snipperling), de Evenementenhal Hardenberg en in het oude Wehkampgebouw aan de Meeuwenlaan 2 in Zwolle. Thuiswonende en mobiele ouderen en zorgmedewerkers worden gevraagd om zelf naar een GGD-locatie te komen. Ouderen in een verzorgingstehuis en mensen van 18 jaar en ouder in een zorginstelling kunnen op hun zorglocatie worden geprikt. Een afspraak maken voor een extra vaccinatie kan via coronavaccinatie-afspraak.nl en is alleen mogelijk als jouw geboortejaar is opgeroepen.

Alle mensen van 60 jaar en ouder kunnen een boostervaccinatie krijgen. Ook mensen met het syndroom van Down, mensen van 18 jaar en ouder die in een zorginstelling wonen en medewerkers in de zorg en maatschappelijke ondersteuning van 18 jaar en ouder die contact hebben met patiënten en cliënten, krijgen een extra prik aangeboden. Nadat deze groepen aan de beurt zijn geweest, kan iedereen die dat wil een boostervaccinatie krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.