Twee fotoboeken over westelijke IJsseloever van Wicher Naberman

.

WELSUM – Fotograaf Wicher Naberman uit Welsum heeft twee fotoboeken uitgebracht die in het teken staan van de westelijke zijde van de IJsseloever door de jaren heen. De boeken zijn inmiddels verkrijgbaar.

Het eerste boek, getiteld ‘De linker IJsseloever tussen Deventer en Zwolle 1980-1987’, bestaat uit zwart-wit foto’s van voor de dijkverzwaring rond 2000, gemaakt met een analoge camera. Op de foto’s zijn nog de mooie meidoornhagen in de overstroomde uiterwaarden te zien en de paaltjes boven aan de dijk die het IJssellandschap zijn ritmische karakter gaven. ISBN 978-90-813155-8-6.
Het tweede boek, getiteld ‘De linker IJsseloever tussen Deventer en Zwolle 2004-2012’, bestaat uit grote panoramafoto’s in kleur van het IJssellandschap. In de foto’s worden meerdere perspectivische verdwijnpunten in een beeld samengevoegd wat tot verwarring bij de toeschouwer leidt, maar wel de ruimtelijkheid in het beeld versterkt. ISBN 978-90-813155-9-3.
De geplande uitreiking van de twee boeken op zondagmiddag 28 november aan burgemeester Ton Strien, ging in verband met de coronamaatregelen niet door. Er was een uitgebreid programma in het dorpshuis van Welsum voorbereid met onder andere een foto-expositie; een optreden van Evert Kluin van zangduo ’t Canbesso uit Terwolde; een voordracht door Brigitte Wolthuis (met gedichten over de IJssel); verhalen over de IJssel van Gerrit Bijsterbosch en een film over de identiteit van de IJsselvallei uit 2010 van Wicher Naberman en Tineke Metz. Naberman hoopt het hele programma naar een later moment te kunnen verplaatsen.
De boeken zijn verkrijgbaar bij de boekhandels in de IJsselstreek, bij boerderijwinkel Huiskamp aan de Erveweg 12a in Welsum en bij Uitgeverij De Jonge Beth in Wijhe (staging2.dejongebeth.nl).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.