Start bouw fiets- voetgangerstunnel Ter Stegestraat Olst

OLST/WIJHE – Hegeman Bouw & Infra werkt vanaf 6 december 2021 aan de bouw van een fiets- voetgangerstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat in Olst. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente Olst-Wijhe en ProRail. Het project is naar verwachting in oktober volgend jaar afgerond.

Aangezien de tunnel onder het spoor door loopt, is ProRail verantwoordelijk voor de uitvoering. “Met deze tunnel krijgt Olst er een alternatieve en veilige fietsroute bij tussen het centrum van Olst, het Averbergen, het nieuwe kindcentrum, sporthal De Hooiberg, de sportvelden en richting de Boskamp”, zo laat de gemeente weten.
De werkzaamheden vinden grotendeels plaats op het bouwterrein ten oosten van het spoor en ten noorden van het Averbergen. Daar wordt een deel van de tunnel voorgebouwd. Begin mei 2022 wordt deze onder het spoor gereden.
Omwonenden kunnen tijdens de bouw enige hinder ervaren. Denk hierbij aan geluidsoverlast of bouwverkeer. Omwonenden worden per brief op de hoogte gebracht als extra hinder wordt verwacht. Aangezien de tunnel op een plek komt waar nu nog geen wegen of paden liggen, zijn er geen omleidingen nodig.
Voor vragen of klachten is omgevingsmanager Niels de Vries bereikbaar via olst@hegeman.nl of 06-59815658. Meer informatie over het project staat op https://wonen.olst-wijhe.nl en staging2.olst-wijhe.nl/verkeerolst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.