Schrijfpakketjes van Amnesty in plaats schrijfdag

RAALTE – De jaarlijkse schrijfdag van de Amnesty International werkgroep in Raalte op de Internationale Dag van de Mensenrechten op 10 december gaat in verband met het coronavirus niet door. Er is wel een alternatief. Geïnteresseerden kunnen zelf met een schrijfpakketje aan de slag gaan.

Dit pakketje is verkrijgbaar via writeforrights.nl/organiseren of telefonisch via tel. 020-7733500. Wereldwijd worden mensen onterecht gevangengezet of bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten. De Write for Rights-actie is opgezet om dit onrecht te stoppen. Elk jaar in december schrijven mensen overal ter wereld miljoenen brieven voor tien personen die hulp nodig hebben. Brieven aan autoriteiten om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet. En kaarten aan de tien personen zelf, om hen een hart onder de riem te steken. Met de massale stroom brieven en kaarten vanuit de hele wereld hoopt Amnesty International te zorgen voor verandering. Zie verder staging2.raalte.amnesty.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.