Sallandse Vlag op top Kilimanjaro

RAALTE – Op de top van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro in Tanzania, wappert de Sallandse vlag. Raaltenaar Erwin Pronk beklom op 12 december de bijna 6 kilometer hoge berg samen met zijn broer Richard. Bovenop de top bevestigde hij een speciale editie van de Sallandse vlag, eentje die extra goed bestand is tegen bar weer en kou, speciaal gemaakt door Drukkerij van Asselt uit Lemelerveld. Erwin is eigenaar van de Flierefluiter en sponsor van de Sallandse Vlag. De tocht van de twee broers, waarin de mannen te voet de berg bedwongen, duurde in totaal zes dagen. In het dal was het circa 30 graden en boven op de berg circa -20 (gevoelstemperatuur). Het zuurstofgehalte op de top is 50 procent waardoor velen de tocht ook niet af maken. Gelukkig haalden Erwin en Richard de top wel en hangt de Sallandse Vlag op een heel bijzonder plekje op aarde. “Een ongelooflijk zware en barre tocht, maar wat fantastisch”, vertelt Erwin. Meer weten? Op sallandsevlag.nl staan de video’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.