Sallandse parochies passen kerkrooster opnieuw aan

RAALTE – De parochies H. Kruis en H. Lebuinus hebben hun rooster aangepast. Vorige week al, toen in verband met het advies van de regering om tussen 17.00 en 5.00 uur geen kerkdiensten en andere groepsactiviteiten te houden, maar naar aanleiding van de zaterdag afgekondigde lockdown opnieuw. De kerken mogen tussen 5.00 en 17.00 uur hun deuren openen voor publiek, maar wel zijn minder mensen welkom dan eerder aangekondigd: maximaal vijftig kerkgangers per viering. Daarom zullen sommige mensen die al een plekje hadden gereserveerd in de kerken, teleurgesteld moeten worden.

Op kerstavond blijven de kerkdeuren gesloten voor bezoekers. Wel zijn er eerder die dag om 16.00 uur vieringen in de kerken van Schalkhaar, Lettele, Deventer, Wijhe, Raalte, Heeten en Luttenberg. Daarbij zijn bezoekers dus wel welkom. ’s Avonds is er om 20.00 uur een livestream-kerstnachtmis mee te vieren via het YouTube-kanaal ‘RK-Overijssel zuidwest’. Pastoor Cornelissen, diaken Brinkhuis en pastoraal werker Gunnink-Van den Berg gaan voor. Het Pauluskoor zingt.
Op eerste kerstdag is er om 7.00 uur een ‘Herdertjesmis’ in de H. Kruisverheffing met medewerking van pastor De Bekker en leden van het gemengd koor. Verder zijn er om 9.00 uur vieringen in Lettele, Boskamp, Boerhaar, Heeten, Nieuw Heeten, Haarle en Mariënheem en om 10.30 uur in Raalte, Deventer, Schalkhaar, Broekland en Luttenberg. Om 11.00 uur is er Kindje Wiegen in Heeten en om 13.30 uur in Deventer (wel onder voorbehoud). De gezinsviering van die middag in de H. Kruisverheffing is afgeblazen.
Op tweede kerstdag zijn er vanaf 9.00 uur eucharistievieringen in Lettele, Boskamp, Wijhe en Heeten en om 10.30 uur in Raalte, Schalkhaar en Deventer. Om 10.00 uur is er Kindje Wiegen in Luttenberg en om 11.00 uur in Haarle (beide onder voorbehoud).
Naast kerstavond is er ook op beide kerstdagen om 10.30 uur een livestream van de Dagmis via het Youtube-kanaal ‘RK-Overijssel zuidwest’ of via de websites van de parochies te zien.

Reserveren is mogelijk via het secretariaat van de locatie of via staging2.parochieheiligkruis.nl of staging2.heiligelebuinus.nl. Op deze websites staat ook meer informatie over de vieringen. Niet alleen rondom kerst, maar ook voor januari, want ook in de komende maand zijn er geen avondvieringen. Enkel op zaterdag om 16.00 uur. Ook daarbij is reservering vooraf verplicht vanwege het maximale aantal toegestane kerkgangers van vijftig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.