Sallandse energiecoöperaties uit Olst-Wijhe en Raalte slaan handen ineen

REGIO – Zeven energiecoöperaties in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte hebben een gezamenlijk manifest ondertekend. Daarin is vastgelegd dat ze meer samen gaan werken op het gebied van kennisuitwisseling, afstemming van beleid en de inhuur van externe partijen. Ook gezamenlijke projecten behoren tot de mogelijkheden.

De deelnemers in dit Sallands Energietransitie Initiatief zijn Energiek Broekland; Endona Heeten; Coöperatie Goed Veur Mekare (Olst-Wijhe); Coöperatie Luttenberg Energie; Stichting Duurzaam Luttenberg; Energiek Boerhaar en Duurzaam Elshof. Het is de bedoeling om samen met bewoners en bedrijven in de regio projecten voor het opwekken van duurzame energie te ontwikkelen, die qua omvang bij de streek passen. Ook moeten de opbrengsten van de projecten ten goede komen aan de regio.
De samenwerkende partijen willen zich profileren als een krachtige en grote speler om zo ook tegenwicht te bieden aan de in Salland opererende commerciële partijen op het gebied van energieopwekking. Tevens roepen ze de gemeentebesturen op om in een vroegtijdig stadium de coöperaties goed ‘in stelling te brengen’ en eigen of lokale initiatieven de voorkeur te geven boven die van marktpartijen van buiten de gemeenten. Daarnaast wensen de zeven energiecoöperaties ook in een vroeg stadium een rol bij initiatieven van marktpartijen. Sterker nog: het Sallands Energietransitie Initiatief roept de gemeenten op om pas goedkeuring te geven voor het opstarten van communicatieproces met de omgeving als een samenwerking met het SEI of een ander lokaal initiatief is vastgelegd.
Nieuwe of niet genoemde lokale energie-initiatieven in de gemeente Raalte en Olst-Wijhe zijn welkom om zich aan te sluiten bij het Sallands Energietransitie Initiatief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.