ROV-cadeaubonnen een blijvertje

Huub ter Haar: ‘Belangstelling heeft onze verwachtingen ver overtroffen’RAALTE – De belangstelling voor de ROV-bonnen heeft de verwachtingen van het ROV ver overtroffen. De cadeaubonnen zijn dan ook een blijvertje, zo mag inmiddels geconcludeerd worden. “We hebben er enorm veel verkocht en ingenomen”, vertelt Huub ter Haar namens het ROV. De ondernemers in het centrum van Raalte bieden de bonnen (variërend in waarde van 5 tot 50 euro) sinds vorig jaar mei aan. Voor particulieren zijn ze verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren. Bovendien is het ROV momenteel bezig met twee nieuwe verkooppunten.

Het initiatief startte dan wel in coronatijd, maar de plannen voor eigen cadeaubonnen bestonden al voor de coronacrisis begon. “Het idee lag al op de plank, maar was nog niet ten uitvoer gebracht”, vertelt Huub. “Vorig jaar hebben we het opgepakt. Er was tijd voor en we konden een beetje steun voor het Raalter centrum wel gebruiken. De bezoekers hebben er gretig gebruik van gemaakt. En niet alleen zij, er zijn ook bedrijven die de bonnen cadeau hebben gedaan aan hun medewerkers. Het is toch net wat anders dan een bon van Bol.com. Omdat we het geld ermee in de gemeenschap houden. Vrijwel alle leden van het ROV doen mee. Alleen een viertal grote ketens niet.”
Volgens Huub was de introductie van de bonnen destijds een uitermate goed middel om zichtbaar te blijven. “Al denk ik overigens niet dat we uit beeld zijn geweest. De klanten hebben ook goed gebruik gemaakt van al onze andere acties, die met Pasen, Koningsdag, Moederdag en Vaderdag, en alle mogelijkheden om toch nog aankopen te doen. Of het nou ging om de drive-through, onze afhaallocaties of onze bezorgopties.”

‘Goede draai’

Volgens Huub is de mindset bij de verschillende ondernemers over het algemeen weer positief. “Ik denk dat de meesten wel een goede draai aan de problematiek hebben gegeven. Maar dat gaat bij de een wel gemakkelijker dan bij de ander. We hebben ook mooie initiatieven gezien. Die acties waar ik het over had in de tijd dat de lockdown het zwaarst was. Ik vind het moeilijk om vergelijkingen met andere kernen te maken, maar als ik sec kijk naar de leegstand in het centrum en het aantal bedrijven dat nog interesse heeft om hier naartoe te komen, denk ik dat Raalte zich er best goed doorheen heeft geslagen. We hebben natuurlijk wat wisselingen en verschuivingen gehad, maar nog steeds wel een goed gevuld centrum.”

De ROV-bonnen kunnen gebruikt worden bij alle aangesloten winkels in het Raalter centrum. De cadeaubonnen (à 5 euro, 10 euro, 15 euro, 20 euro, 25 euro en 50 euro) zijn verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren aan de Herenstraat 14. Grotere bestellingen (bijvoorbeeld voor bedrijven) via info@rov-raalte.nl. Op staging2.winkeleninraalte.nl zijn de deelnemende ondernemers te vinden.

Foto: Jan en Thea Alferink van Schulten Lederwaren met enkele ROV-bonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.