Home / Opinie / Rick Evers: Stappen stoppen

Rick Evers: Stappen stoppen

Waar veel mensen rond half elf gewoon naar bed gaan, liep ik eerst twintig rondjes door de woonkamer. Daarna zes keer de trap op en af, nog tien keer om de eettafel heen en tot slot al lopend tandenpoetsen. Maar het is klaar nu. Het hoeft niet meer. Eindelijk kan ik ook gewoon direct naar bed.

Dat komt omdat ik mijn ASR Vitality abonnement heb opgezegd. Daarmee verdiende ik cadeaubonnen door per dag tienduizend stappen te zetten. Ik schreef er al eerder over. Het concept leek zo mooi. Geld verdienen door gezond bezig te zijn. Het zou me bovendien motiveren om een dagelijks lunchwandelingetje te maken en ‘s avonds nog een rondje te gaan hardlopen. De werkelijkheid verliep anders.

Tienduizend stappen op een dag, dat valt niet mee. Waarschijnlijk is het een eitje als je boswachter bent, boer/boerin of postbode. Maar als je een kantoorbaan hebt, en je moet overdag achter een laptop teksten schrijven voor het jaarplan van een woningcorporatie, dan zijn tienduizend stappen veel. Heel veel. Bovendien moest er iedere week ook minstens één dag van vijftienduizend stappen bijzitten. Niet te doen.

Het gevolg was dat ik vreemde keuzes maakte. Zoals op zaterdagochtend grote boodschappen doen en dan expres iets vergeten zodat ik later lopend terug kon naar de supermarkt. Ik overwoog zelfs een labrador te kopen. Puur voor het uitlaten. Dieptepunten waren wandelingetjes waarbij ik mijn telefoon met stappenteller-app vergat. Of waarbij de batterij halverwege leeg raakte. Duizenden stappen voor niets.

En nu is het klaar. De manier waarop was vreselijk vermoeiend, maar ik heb een jaar lang iedere week het stappendoel gehaald. Bang dat ik in een zwart gat val, ben ik niet. Ik ga straks een lunchwandelingetje maken, zonder extra omweg en dan laat ik expres mijn telefoon thuis. Regen of niet, het belooft nu al het lekkerste wandelingetje van het jaar te worden.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.