Raalter college achter uitbreidingsplannen aannemingsbedrijf Tibben

RAALTE – Het Raalter college van B&W is akkoord met de uitbreidingsplannen van aannemingsbedrijf Tibben aan de Keizerveldweg 10 in Mariënheem. Het bedrijf wil een bedrijfshal uitbreiden en verhogen en het huidige (illegale) gebruik van een deel van het terrein legaliseren.

Die plannen zijn echter in strijd met het bestemmingsplan. Een deel van de uitbreiding ligt op gronden met een nu nog agrarische bestemming en bovendien wordt, als alles doorgaat, de maximale toegestane hoogte en oppervlakte van de gebouwen overschreden.
Dat het bedrijf zonder vergunning grond in gebruik heeft genomen, is volgens de gemeente niet uitzonderlijk. “Dat zien we wel vaker bij een ruimtelijke toets”, stelt wethouder Wout Wagenmans. “We zijn dan verplicht om te kijken of we dat kunnen legaliseren. Als het ruimtelijk verantwoord is, werken we mee.”
Aannemingsbedrijf Tibben stelt de extra ruimte nodig te hebben in verband met groei. Daarnaast moet ook de interne routing/indeling worden aangepakt. Het is de bedoeling om het terrein op papier uit te breiden met circa 2.540 vierkante meter. Die extra meters, die het bedrijf dus al gebruikt voor opslag en parkeerruimte, liggen vooral aan de achterzijde. Verder wil Tibben de bedrijfshal met ongeveer 93 vierkante meter uitbreiden. Daarmee komt het totaal aan bebouwing op het terrein op 2239 vierkante meter.
De beoogde uitbreiding is uiteindelijk 226 vierkante meter meer dan aanvankelijk toegestaan. Daarvoor heeft Tibben in totaal 403 vierkante meter aan landschapsontsierende gebouwen aan de Nieuwe Lemelerveldseweg 5 in Raalte gesloopt. Waarmee het bedrijf volgens het college aan de voorwaarden voldoet.
De plannen liggen nog dik vier weken ter inzage in het gemeentehuis. Indien er geen zienswijzen worden ingediend volgt het groene licht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.