Raalte wil deel gemeentehuis verhuren na verduurzaming

RAALTE – Het college van B&W van Raalte stelt aan de gemeenteraad voor om het gemeentehuis aardgasvrij te maken en de werkomgeving te moderniseren waardoor ook een deel van het gemeentehuis vrij komt voor verhuur. Dit na een onderzoek naar hoe het gemeentehuis verder verduurzaamd kan worden en hoe de ruimte in het gemeentehuis beter benut kan worden.De gemeente Raalte staat voor de opgave om haar gebouwen te verduurzamen voor 2030 en 49 procent minder CO2 uit te stoten. Daarom stelt het college voor om het gemeentehuis nu aardgasvrij te maken en andere duurzaamheidsmaatregelen te treffen, zoals de buitenmuren isoleren, glaswerk waar nodig vervangen en verlichting vervangen door LED. “Uit bezettingsonderzoeken van voor de coronapandemie bleek dat de beschikbare ruimte niet voldoende efficiënt werd gebruikt. Daarnaast heeft de pandemie tot een nieuwe manier van (samen)werken geleid. Thuiswerken blijft en het gemeentehuis wordt meer een plek om elkaar te ontmoeten”, zo stelt de gemeente. Daarom kan Raalte 800 vierkante meter vrijmaken om te kunnen verhuren. De beschikbare ruimte voor inwoners, ambtenaren, college en raad wordt slimmer ingericht en krijgt deels een andere functie in het voorstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.