Provincie Overijssel neemt 4D-aanpak over

ZWOLLE – De provincie Overijssel neemt vanaf volgend jaar de 4D-aanpak van Stichting Stimuland over. De afgelopen jaren waren er vijf 4D-makelaars actief in Overijssel. Zij hielpen zo’n 775 initiatiefnemers in Overijssel met ideeën over gezondheid, vitaliteit, buurthuizen, maatschappelijke initiatieven, vrijwilligers en een inclusieve samenleving.

Na dit jaar stopt de overeenkomst tussen de Provincie Overijssel en Stimuland. Vanaf volgend jaar worden de 4D-managers onderdeel van het team sociale kwaliteit van de provincie. De aanpak én de doelen blijven hetzelfde. “Wij zijn blij met de 4D aanpak, die Stimuland in opdracht van ons heeft ontwikkeld”, vertelt Roy de Witte, gedeputeerde van de provincie Overijssel. “Het slaat goed aan in de samenleving. Het heeft intussen al geleid tot honderden initiatieven vanuit de Overijsselse samenleving, die we zo een stapje verder konden brengen. Nu is het tijd om de makelaars onderdeel van ons beleid te maken.”
Hij vervolgt: “Inwoners bedenken samen de mooiste initiatieven om hun omgeving mooier te maken. Want inwoners weten zelf het beste hoe zij hun omgeving aantrekkelijk willen houden of maken. De 4D-makelaars geven bewoners ondersteuning, advies of handgeld. Nu zet de provincie de 4D aanpak voort: we gaan het met z’n allen nog mooier, beter en succesvoller maken!”
De 4D-aanpak is ontwikkeld door Stimuland om het beleid Sociale Kwaliteit van de provincie Overijssel voor de lokale initiatiefnemers een gezicht te geven en concreet te maken. 4D staat voor durven (het wegnemen van koudwatervrees); delen (het benutten van kennis en ervaring door initiatiefnemers met elkaar contact te brengen); denken (praktisch omgaan met initiatieven en ontdekken waar verbeteringen mogelijk zijn) en doen (zo concreet mogelijk helpen zodat de handen uit de mouwen kunnen).

Op de foto de vijf 4D-makelaars, de gedeputeerde en de projectleider 4D. Van links naar rechts (achter): Maarten Bomans, Karola Schröder, Roy de Witte (gedeputeerde), Lidy Noorman en Giny Hoogeslag en voor: Rienke Vedders-Dekker en Annemarie Dubbink (projectleider 4D Stimuland).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.