Politie en gemeente Raalte roepen op verkeersborden in te leveren

RAALTE – Het gebeurt steeds vaker dat verkeersborden langs de wegen in de gemeente Raalte verdwijnen of worden vernield. Op dit moment gaat het om zo’n 250 borden per jaar. Bijna dagelijks zijn de medewerkers van de gemeente Raalte op pad om een nieuw verkeers-, straat- of plaatsnaambord te plaatsen.

Politie Raalte en de gemeente Raalte zijn op zoek naar de vele verkeersborden die de afgelopen jaren verdwenen zijn. Daarom vragen zij alle inwoners om borden die thuis, in een kroeg of keet hangen, bij de gemeentewerf of het politiebureau in te leveren, zonder dat er een straf of consequenties volgen.
Het meenemen van verkeersborden kan gevaarlijke situaties opleveren. Wanneer een stopbord of een pas-op bord bij een gevaarlijk kruispunt mist, ligt een ongeluk op de loer. Een nieuw verkeersbord of straatnaambord (inclusief flespaal) kost al gauw meer dan honderd euro aan materiaal en herstelwerkzaamheden. Daarnaast is het vernielen of stelen van een verkeersbord strafbaar. Dit kan dus ook grote problemen opleveren voor de dief of vernieler.
Het inleveren kan vanaf dinsdag 28 december 2021 tot en met donderdag 13 januari 2022 op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 uur en 14.00 uur. Het politiebureau is te vinden aan de Mettingenlaan 80 in Raalte en de gemeentewerf aan de Enkstraat 27 in Raalte. Ontbreekt er ergens een bord of een vernield bord gevonden? Maak dan een melding op staging2.raalte.nl/melding-openbare-ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.