Plannen voor bouw van circa honderd sociale huurwoningen

RAALTE – In zowel Raalte als Olst-Wijhe zijn in de periode 2022-2023 plannen voor de bouw van ongeveer vijftig nieuwe sociale huurwoningen (dus verdeeld over de beide gemeenten circa honderd in totaal). Dat staat in de nieuwe prestatieafspraken die de gemeenten Olst-Wijhe, Raalte, de huurdersorganisaties en SallandWonen hebben gemaakt.

Voor de gemeente Raalte zijn deze sociale huurwoningen gepland in Heino, Raalte Noord, Nieuw Heeten en Luttenberg. In de gemeente Olst-Wijhe bouwt SallandWonen nieuwe huurwoningen in de Olstergaard en er zijn plannen voor nieuwbouw op de locatie Aberson en aan de Olsterkampweg in Olst. Voor Wijhe zijn afspraken gemaakt voor sociale woningbouw op de scholenlocaties en de beoogde uitbreidingslocatie Wijhe Zuid.
Om de krapte op de woningmarkt het hoofd te bieden, zetten de partijen ook in op meer doorstroming. “Met nieuwbouw alleen lossen we de problemen op de woningmarkt niet op”, stellen ze. “Samen zoeken we naar creatieve oplossingen. Zo werken we aan meer doorstroming door huurders voorrang te geven bij nieuwbouw en vanaf 2022 ook bij verkoop van huurwoningen. Met het nieuwe concept het ‘Deelhuus’ wordt jongeren de kans geboden samen met een vriend of vriendin een woning te huren. Het voordeel hiervan is dat met één woning twee jongeren een woonplek krijgen.”
Ondertussen zetten de betrokken partijen hun gezamenlijke aanpak om schuldenproblematiek te voorkomen of te verminderen voort. Ook krijgt de leefbaarheid in de wijken en kernen aandacht. Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijkheden om te vergroenen. Verder gaat SallandWonen door met het verduurzamen van haar woningen.
De partijen zien grote opgaven voor zichzelf. Het jaar 2022 staan de volgende onderwerpen op de agenda: warmtetransitie en klimaatadaptatie. “Daarnaast betrekken we in 2022 ook de zorgpartijen bij de prestatieafspraken en staat het thema uitstroom vanuit beschermd wonen op de agenda.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.