Plannen Summercamp Heino voor Jacobsgat ter inzage gelegd

RAALTE – Het Raalter college van B&W is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan voor de plannen van Stichting Summercamp Heino. Die stichting wil een bestaande groepsaccommodatie bij het Jacobsgat verbouwen en er bovendien een nieuwe neerzetten. Dit als onderdeel van een serie kwaliteitsverbeteringen om het kamp een duurzame toekomst te geven. Het ontwerpbestemmingsplan ligt inmiddels ter inzage. Daarna beslist de raad.

Summercamp Heino is een stichting zonder winstoogmerk die vakanties aanbiedt aan (vooral) kinderen en jongeren. De stichting beheert hiertoe een terrein aan de Schaarshoekweg 1 in de gemeente Olst-Wijhe en is medehuurder van het ernaast gelegen Jacobsgat. Dit terrein bestaat uit een waterplas, grasvelden, bosbeplanting en enkele gebouwen en wordt gebruikt voor dag- en verblijfsrecreatie.
De gemeenteraad gaf zo’n tien jaar geleden al aan bereid te zijn mee te werken aan de plannen. Dat wel met als voorwaarde dat het aantal plekken op het park niet verder zou worden vergroot. Dat gebeurt niet. Summercamp had namelijk op basis van het bestemmingsplan nog recht om een groepsaccommodatie te bouwen.
De nieuw te bouwen groepsaccommodatie bestaat uit een viertal geschakelde (en met elkaar verbonden) gebouwen van twee bouwlagen. De vier gebouwen krijgen allemaal een oppervlakte van 12 bij 13 meter en worden, bij definitief groen licht, maximaal 7,5 meter hoog. Samen zijn ze goed voor 110 slaapplaatsen. Samen met het bestaande logiesgebouw komt het aantal slaapplaatsen daarmee op 150. De vier gebouwen zijn gepland aan de noordzijde van het Jacobsgat-terrein (ten oosten van de bestaande bebouwing). Verder wil Summercamp een kleedruimte nabij de waterplas bouwen. Als onderdeel van de plannen wordt ook een agrarisch perceel omgezet naar natuur.
Uit onderzoek is gebleken dat de grond op de beoogde nieuwbouwlocatie verontreinigd is. Sanering is voorwaarde voor de realisatie van de plannen. Volgens het college hebben de meeste omwonenden geen problemen met de plannen. Wel hebben meerderen aangegeven het ontwerpbestemmingsplan te willen bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.