Opnieuw geld voor cultuursector Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte heeft besloten financiële ondersteuning te bieden aan Salland Vocaal, Stichting Live Music Heino, het HOFtheater en Stichting De Coöperatie. Dit geld is beschikbaar gesteld door het Rijk en mag door gemeenten aan culturele instellingen worden toegekend.

Al eerder werden achttien andere culturele instellingen in de gemeente Raalte van een bijdrage voorzien. Dit waren er acht in december vorig jaar, drie in maart dit jaar en in juni kwamen daar nog eens zeven culturele instellingen bij. En nu dus nog eens vier. De cultuursector wordt hard geraakt door de coronacrisis. Musea moesten hun deuren geheel of deels sluiten en mogen maar een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Koren en (muziek)verenigingen hebben het moeilijk, omdat zij inkomsten missen. Optredens en activiteiten mogen niet doorgaan of met een beperkt aantal bezoekers. En instellingen met een eigen gebouw zijn soms genoodzaakt om de inrichting aan te passen, zodat wordt voldaan aan de coronamaatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.