Onderzoek naar huishoudelijk afvalbeleid in gemeente Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte wil de hoeveelheid restafval per huishouden verder omlaag brengen. Om dat tot stand te brengen, vraagt de gemeente eerst naar de meningen en ervaringen van de inwoners. Daartoe is een enquête uitgezet die is te vinden op staging2.raalte.nl/onderzoek-afvalinzameling. Deelname kost enkele minuten.

De uitkomsten van de vragenlijst worden meegenomen in het vervolgproces. Raalte verwacht de bevindingen rond april/mei volgend jaar te kunnen bespreken met de raad. Wellicht dat het beleid dan (op z’n vroegst) vanaf 2023 wordt aangepast. Mogelijke stappen zouden kunnen zijn om vaker oud papier in te zamelen of om het aantal keren dat de grijze container aan de weg kan te verlagen. De doelstelling van de gemeente Raalte om in 2050 volledig circulair te zijn speelt ook een rol bij de ambitie. Net als de verwachte stijging van kosten voor het restafval.
Het is overigens niet dat de inwoners van de gemeente het zo ‘slecht’ doen. Gemiddeld wordt 77 procent gescheiden in Raalte. De inwoners zorgen bovendien gemiddeld voor 99 kilo per persoon aan restafval per jaar. Dat is beter dan de landelijke gemiddelden. “Wel zien we dat we in de regio wat achterop lopen, maar landelijk gezien doen we het met de hele regio best goed”, reageert wethouder Frank Niens. “Als er niks verandert, blijft alles echter hetzelfde. We willen de afvalinzameling verbeteren en de hoeveelheid restafval terugdringen. Daarom nemen we het huishoudelijk afvalbeleid onder de loep. Een extern adviesbureau helpt ons daarbij. Ze hebben verschillende afvalstromen onderzocht, maar we zijn vooral ook erg benieuwd naar de input van inwoners.”

De online vragenlijst kan tot en met 24 december 2021 worden ingevuld. Deelname is anoniem. Geen internet of hulp nodig met het invullen van de vragenlijst? Neem dan contact op met de gemeente Raalte voor het aanvragen van een papieren versie. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0572 347 799.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.