Home / Algemeen / Nieuwe podcast van Stimuland

Nieuwe podcast van Stimuland

REGIO – Is er een groot verschil tussen stad en platteland of worden de contrasten uitvergroot omdat (politieke) partijen daar baat bij hebben? In de tweede plattelandspodcast van Stimuland gaan Bettina Bock, Menno Hurenkamp en Ingrid Jansen daarover in gesprek.

“Er zijn nogal wat verschillen”, zegt Bettina Bock, hoogleraar plattelandsontwikkeling. Een voorbeeld is volgens haar de energietransitie: “Moet je zonnevelden plaatsen op vruchtbare grond of moet je bouwen? Er is strijd om ruimte en die ruimte ligt vooral in het landelijk gebied. Die ruimte is nu vaak de kern van de discussie.” “Wat deden de jarenlange bezuinigingen op voorzieningen met de leefbaarheid op het platteland? En hoe zorgen we ervoor dat de mensen in dorpen en landelijk gebied ook iets merken van de brede welvaart?”, vraagt Ingrid Jansen, directeur van Stimuland zich af. “Er is te veel wegbezuinigd en dichtgegaan”, erkent Menno Hurenkamp, politicoloog en schrijver. “Als je een beetje kwaliteit van samenleving wil dan moet je ook in kleinere kernen bepaalde voorzieningen houden! En die verantwoordelijkheid ligt niet bij de burger maar uiteindelijk bij het Rijk.”Zie verder www.stimuland.nl/nieuws/.

Lees ook

Verlichting parallelweg Ommen – Lemele

OMMEN/LEMELE – Eind 2021 heeft de Gemeente Ommen verlichting aan laten leggen langs de parallelweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.