Leden Kerngroep Dorpsrand Heino bekend

RAALTE/HEINO – Jeanine Veldman, Harry Paauw, Dirk-Jan Slotman en Cor van Gasteren nemen namens Heino zitting in de kerngroep Dorpsrand Heino. Zij krijgen versterking van ambtenaren Maaike van der Veen en Francisca Holtman.

In de dorpsrand van Heino (tussen de N35 en de bebouwde kom) speelt veel. Denk bijvoorbeeld aan de woningbouwopgave, opwaardering van de N35, uitbreiding van het bedrijventerrein en klimaat- en energieopgaven. De gemeente Raalte wil een ontwikkelvisie opstellen voor dit gebied. Eerder dit jaar deden de gemeente Raalte en Plaatselijk Belang Heino daarom een oproep aan betrokken Heinoërs om deel te nemen aan de kerngroep ‘Dorpsrand Heino’. Uit de veertien aanmeldingen zijn de eerder genoemde vier inwoners geselecteerd.
De kerngroep zorgt ervoor dat het proces om tot een ontwikkelvisie te komen goed verloopt. Denk aan het formuleren van een heldere opdracht en het borgen van inbreng van inwoners. De kerngroep maakt geen inhoudelijke keuzes, hiervoor wordt wederom de input van inwoners en andere betrokkenen uit Heino gevraagd. Dit zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 plaatsvinden.
De eerste stap is het opstellen van een Plan van Aanpak. Het concept wordt in het eerste kwartaal van 2022 gedeeld met de inwoners van Heino, zodat ze hun inbreng kunnen leveren. De gemeenteraad zal het Plan van Aanpak met daarin de vervolgstappen en tijdsplanning vaststellen. Een – nog te selecteren – extern adviesbureau gaat de ontwikkelvisie onder begeleiding van de kerngroep opstellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.