Kunstwandeling op ‘t Rozendael

REGIO – Kunstenaar Linda Molenaar heeft een wandeling uitgezet op landgoed ‘t Rozendael in Heino. Tot 27 december zijn bezoekers welkom om de kunstroute ‘Ik ben het driemaal’ te lopen. Het gaat om een project in het kader van locatietheaterfestival De Tuin der Lusten.

Onderweg komen de deelnemers een stel ezels tegen, de dieren die ook terug te vinden zijn in het familiewapen van de familie die op het landgoed woont. Maar de ezels zijn voor mensen die hun ogen goed de kost geven ook op andere, onverwachte plekken te vinden. Net zoals diverse kunstwerken. In haar werk bevraagt Linda op poëtische wijze de menselijke positie ten opzichte van de natuur. Dieren zijn duidelijk een bron van inspiratie. Natuurlijke en dierlijke materialen zoals leer, haar, veren en tanden gebruikt zij als basis voor haar sculpturen en performances.
De organisatie van het De Tuin der Lusten gooit het dit jaar vanwege de coronapandemie over een andere boeg. Vijf kunstenaars zijn bereid gevonden om een wandelroute over een landgoed te maken voor het project ‘U bevindt zich hier’, waarbij de kunstenaar alle vrijheid krijgt om zijn/haar kijk te geven op het landgoed, de geschiedenis, de bewoners of wellicht de toekomst van de plek.
Linda werd gekoppeld aan landgoed ‘t Rozendael. Haar wandelroute ‘Ik ben het driemaal’ is de eerste van de vijf. De wandeling is erg geschikt en leuk voor kinderen, met de mogelijkheid tot zowel een lange als een korte route. Alle vijf routes zijn/worden weer anders, maar allemaal zijn ze te bewandelen op eigen initiatief en in de eigen tijd. Zonder gids, maar wel met behulp van de IZI travel route app. De app leidt de deelnemer per wandeling langs de verschillende punten en vertelt onderweg het verhaal van de kunstenaar.

https://detuinderlusten.eu/ubevindtzichhier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.