Hockeyclub SMHC in Raalte viert 50-jarig bestaan

RAALTE – De Sallandse Mixed Hockeyclub (SMHC) bestaat komend jaar 50 jaar en dat wordt in de aanloop ernaartoe gevierd. Behalve dat het logo een kroon krijgt, zijn er het hele lustrumjaar door activiteiten voor leden en niet-leden.

Het clubblad ‘De Witte Stip’, dat is verdwenen door de digitalisering, verschijnt ter ere van het jubileumjaar weer en is omgedoopt tot De Gouden Stip. Het eerste exemplaar is 20 november overhandigd aan Helge Oswald. Hij richtte de club in 1972 op met Bert van Delft. De club begon op een gravelveld aan de Zwolsestraat en er werd getraind op een grasveld. Al geruime tijd is SMHC nu te vinden op het Sportpark Ramele, waar de club beschikt over een clubhuis, een kunstgrasveld en een oefenveld. SMHC heeft een duidelijke regionale functie en is inmiddels gegroeid naar circa tweehonderd leden.
Voorzitter Cor Verbaas: “We vieren ons kroonjaar zo uitbundig als mag. Dit zie je terug in ons logo, in het clubblad en het speciale lustrumprogramma. In De Gouden Stip staan verhalen uit de oude doos van de eerste leden, weetjes en andere leuke verhalen. Sommige ‘oud-leden’ zijn nog steeds actief. Dat is prachtig om te zien. We hebben speciale activiteiten voor onze leden en de families. Maar we willen natuurlijk ook nieuwe leden welkom heten. Best lastig in zo’n coronajaar. Toch gaan we proberen om activiteiten neer te zetten voor kinderen en ouders die nog niet zoveel weten van hockey. Dan kunnen ze kennismaken met de sport en deze fantastische club!”
Zie verder staging2.smhc.nl. Daar komt de informatie over de activiteiten voor het komende lustrumjaar. Deze zijn afhankelijk van de geldende coronaregels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.