Grootste deel fractie CDA Raalte verder na gemeenteraadsverkiezingen

RAALTE – De leden van CDA Raalte hebben er massaal voor gekozen om met de huidige wethouders en (het grootste deel van de huidige) raadsfractie de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 in te gaan. De meer dan 150 leden van het CDA hadden de afgelopen week de gelegenheid om digitaal of via een brief op kandidaten te stemmen.

Wethouders Gerria Toeter en Jacques van Loevezijn bezetten respectievelijk de eerste en de tweede plek op de kieslijst. De CDA-fractie, bestaande uit Aaltje Booijink (de derde plek), Jeroen Niemeier (vierde), Ruben van der Woude (vijfde) en Teun Schuurkamp (zesde), is gevraagd om zich namens de CDA te blijven inzetten voor de gemeente Raalte. De fractie is de afgelopen periode aangepast. Elroy Elshof heeft Raalte verlaten vanwege werkzaamheden in een andere gemeente en Irene van der Vegte heeft zich om persoonlijke reden teruggetrokken. Zij worden opgevolgd door Martine Scholten (zevende) en Tom Tijs (achtste). Samen met Thobias Horst (negende), de vertegenwoordiger van de Raalter jongeren, hebben zij de afgelopen periode al warmgedraaid in de CDA-steunfractie. Raadslid Guus Temmink heeft na twaalf jaar gevraagd een stap terug te mogen doen. Hij blijft betrokken en zal zijn ervaring beschikbaar stellen. Het CDA heeft momenteel zeven zetels in de raad. De kieslijst bevat in totaal 27 namen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.