Gratis zelftesten voor inwoners Dalfsen met laag inkomen

DALFSEN – De gemeente Dalfsen stelt, net zoals de gemeente Raalte eerder, gratis zelftesten ter beschikking aan inwoners met een laag inkomen. De Rijksoverheid adviseert namelijk om in bepaalde situaties gebruik te maken van een zelftest. Bijvoorbeeld voordat mensen naar het werk of op bezoek gaan.

“In aanvulling op de financiële compensatie bij hogere energielasten hebben we besloten om coronazelftests beschikbaar te stellen voor huishoudens met een laag inkomen. Voor deze gezinnen kan het aanschaffen van zelftesten financieel een forse opgave zijn”, vertelt wethouder Uitslag. Hij vervolgt: “In deze dure decembermaand is elke besparing welkom, zo horen we van diverse kanten. Ook vanuit de gemeenteraad kwam dit signaal bij ons binnen. De PvdA-fractie heeft hier bijvoorbeeld vragen over gesteld.”
Coronazelftesten worden aan huis afgeleverd door vrijwilligers van de kerken in de gemeente. Dit combineren ze met de jaarlijkse decemberacties. Op deze manier worden de zelftesten bij 230 adressen thuisbezorgd. Inwoners uit de gemeente Dalfsen met een laag inkomen die niet via de kerken een zelftest ontvangen, kunnen deze tijdens openingstijden afhalen bij het gemeentehuis in Dalfsen en bij de Infopunten in Nieuwleusen en Lemelerveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.