GGD IJsselland geeft boostercampagne een extra boost

ZWOLLE – GGD IJsselland zet alles op alles om de boostercampagne nog verder te versnellen. “We breiden de priklocaties uit, verruimen openingstijden, richten processen nog efficiënter in en er zijn honderden extra medewerkers aan de slag. We staan klaar om meer dan 80.000 prikken per week te zetten” zegt Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland.

De snel oprukkende omikron-variant vraagt om een verhoging van de prik-capaciteit. Daarom zijn de priklocaties in Zwolle, Deventer en Hardenberg inmiddels weer geopend tot 23.00 uur. Ook met oud en nieuw wordt er doorgeprikt.
Na de start van de boostercampagne, half november, is de prikcapaciteit van GGD IJsselland periodiek opgeschaald van 20.000 vaccinaties, naar 50.000 en nu naar 80.000 vaccinaties per week. “Deze prestatie maken we mogelijk met behulp van de inzet van onze ziekenhuizen, huisartsen, studenten en het Rode Kruis”, aldus Van den Berg.
In samenwerking met huisartsen en zorginstellingen was al eerder een versnelling ingezet om voor het eind van het jaar bewoners van instellingen ‘geboosterd’ te hebben. Zo zijn bewoners van 62 zorginstellingen in IJsselland al voor de kerstdagen gevaccineerd. Daarnaast helpen huisartsen om niet mobiele thuiswonenden ook zo snel mogelijk een booster aan huis te geven.
De afgelopen weken is flink ingezet op het werven van medewerkers. Inmiddels zijn er honderden mensen aangenomen en daarmee is GGD IJsselland zo goed als op sterkte om iedereen versneld een booster te kunnen geven. Ook ziekenhuizen, scholen (medische opleidingen), Rode Kruis en organisaties op gebied van veiligheid en logistiek dragen hun steentje bij.

Afspraak

Om alles goed en snel te laten verlopen, wordt de boostervaccinatie alleen op afspraak gegeven. Het dringende advies is om deze online, via coronavaccinatie-afspraak.nl te maken. Er wordt geprikt op geboortejaar (van oud naar jong). Mensen kunnen via (social) media, website en sms zien of ze aan de beurt zijn om een afspraak te maken. Uiteraard ontvangt iedereen een uitnodigingsbrief, maar door gebruik te maken van deze snelle kanalen kunnen meer mensen sneller hun boosterprik halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.