Gemeenteraad Olst-Wijhe positief over plan De Noordmanshoek

OLST/WIJHE – De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft maandagavond 20 december positief geoordeeld over het plan van Stichting De Noordmanshoek voor de ontwikkeling van gebied. De stichting wil de Noordmanshoek duurzaam ontwikkelen en heeft hiervoor samen met de energiecoöperatie Goed Veur Mekare, Natuur en Milieu Overijssel en de gemeente Olst-Wijhe een plan ontwikkeld.

Daarnaast heeft de gemeenteraad het groene licht gegeven voor onderzoek naar de mogelijkheid of er meer woningen in dit plan mogelijk zijn dan de in eerste instantie voorgestelde dertig. Dit heeft alles te maken met de behoefte aan extra woningen in de gemeente en de prioriteit die de gemeente hieraan wil geven. Dit onderzoek wordt onder regie van Stichting De Noordmanshoek uitgevoerd in samenwerking met de gemeente. Hiervoor heeft de gemeenteraad een bedrag van 314.000 euro toegekend. Daarvan is 178.300 euro bestemd voor het onderzoek door de stichting en 135.700 euro voor de inzet van ambtelijke organisatie voor ondersteuning van het onderzoek.
Tijdens de raadsvergadering was duidelijk dat de voltallige raad, net als het college, instemde met het plan van Stichting De Noordmanshoek. Ook sprak de raad de waardering uit voor de inzet van de vele vrijwilligers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van dit plan.

Evaluatie

Tijdens de raadsvergadering kwam ook het onderwerp participatie ter sprake. De gemeenteraad gaat het project De Noordmanshoek specifiek op het gebied van de participatie evalueren. Het gaat om een zogenaamde lerende evaluatie waarbij het om meer gaat dan terugkijken. De resultaten hiervan worden meteen weer gebruikt in de verdere totstandkoming van De Noordmanshoek. Daarnaast wil de raad die ook gebruiken bij andere soortgelijke participatieprojecten. Vanuit de gemeenteraad begeleidt een werkgroep participatie dit proces. Het is de bedoeling dat de evaluatie begin maart gereed is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.