Gemeenteraad Dalfsen aan zet over zoekgebied Dalfserveld-West

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft na uitgebreid onderzoek het agrarische gebied Dalfserveld-West aangewezen als het meest geschikte gebied voor het lokaal en grootschalig opwekken van duurzame energie. De gemeenteraad moet daar alleen nog wel eerst over besluiten. Dat gebeurt op 20 december. Dan komen ook de voorwaarden voor de opwek aan de orde.

Dalfserveld–West ligt aan de Dalfser kant van Hessenpoort: noordelijk van de N340 (Hessenweg). Bij het aanwijzen van het gebied zijn geen exacte locaties of aantallen molens of panelen bepaald. Wel de minimale hoeveelheid (100 Gwh) op te wekken hoeveelheid duurzame elektriciteit
Bewoners en grondeigenaren van Dalfserveld-West krijgen tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad op 6 december de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de raad. Deze inwoners zijn hierover per brief geïnformeerd. Daarnaast zijn de bewoners en grondeigenaren ook uitgenodigd om met het college in gesprek te gaan. Dat kan echter pas na het besluit van de raad. Wethouder Andre Schuurman: “Zij kunnen in dat gesprek aangeven of en hoe ze samen willen optrekken in de verdere ontwikkeling van de plannen voor het aanleggen van zonnevelden en het plaatsen van windmolens. We nemen in deze gesprekken ruim de tijd om wensen, zorgen, kansen en mogelijkheden te bespreken. Met die informatie werken we in een later stadium gedetailleerde duurzame energieplannen verder uit.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.